субота , 20 априла 2024
Početna / Некатегоризовано / DRUŽILI SE ČLANOVI „BRANKA RADIČEVIĆA” IZ BEČA I „MORAVCA“ IZ DISELDORFA

DRUŽILI SE ČLANOVI „BRANKA RADIČEVIĆA” IZ BEČA I „MORAVCA“ IZ DISELDORFA

KUD “Branko Radičević” održalo je u sredinom oktobra u Beču zajedničku probu sa KUD Moravac iz Diseldorfa. KUD Moravac, inače jedno od retkih crkvenih društava, boravilo je u poseti Beču, tokom koje su posetili crkvenu opštinu i KUD “Branko Radičević”. Realizaciju posete pomogao je Konstantin Dobrilović, predsednik Hrišćansko slobodarske platforme. Društvo iz Nemačke pod vođstvom Pavla i Sandre Aničić, sa blagoslovom protonamesnika Danila Radmilovića posetilo je tokom boravka hramove Srpske pravoslavne crkve u Beču i znamenitosti grada.
Grupa od 40-ak dece održalo je po završetku boravka u Beču zajedničku probu sa folklorašima KUD “Branko Radičević”. Pavle Aničić pokazao je Bečlijama svoj način rada, a tokom probe vršnjaci iz dve zemlje su se družili.
Predsednik KUD “Branko Radičević” Miroslav Zaharić poželeo je gostima dobrodošlicu i izrazio nadu da će započeto druženje biti nastavljeno. Čelnici dva društva su dogovorili saradnju, te je nastala i ideja bratimljenja i uzvratna poseta Bečlija. Tokom boravka u Beču bilo je i dirljivih trenutaka kada su gosti iz Nemačke naišli na svoje rođake koji žive u Austriji.
– Inače KUD Branko Radičević očekuje 23. nоvеmbаra, u Lеngеnfеldgаsе, zајеdnički kоncеrt sа priјаtеlјskim društvimа izvаn Аustriје, a 7. dеcеmbra, svеčаnа аkаdеmiја, gdје ćе povodom velikog jubileja biti pоzvаni svi nаši pаrtnеri, priјаtеlјi, stаri člаnоvi i dоdеlјеne zаhvаlnicа i plаkеtе, rekao nam je predsednik Zaharić.ab102201b

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“