четвртак , 20 јуна 2024
Početna / Некатегоризовано / ČLANOVI KSZS IZ SALCBURGA PROSLAVILI MEĐUNARODNI PRAZNIK „DAN ŽENA“

ČLANOVI KSZS IZ SALCBURGA PROSLAVILI MEĐUNARODNI PRAZNIK „DAN ŽENA“

Članovi Kulturo-sportske Zajednice Srba iz Salcburga (KSZS) dokazali su još jednom da su dobri organizatori. U prepunoj sali kraj jezera „Wallersee“ organizovali su tradicionalnu proslavu povodom praznika „Dan Žena“. Program su otvorili i prisutne pozdravili najmlađi članovi Zajednice kolažom recitacija i pesama posvećene majkama, pripremljenog od strane kulturnog referenta Zajednice Slađane Jeremić.

U programu su učestvovali i gosti proslave, članovi KUD-a „Harmonika“ iz Zell am See-a, koji su odsvirali dve koreografije iz svoga repertoara.

Među počasnim gostima bio je Generalni konzul Republike Srbije u Salcburgu, gospodin Vladimir Novaković. Iskoristio je priliku da se predstavi prisutnima, damama čestita praznik a domaćinima uputi pohvale za odličnu organizaciju priredbe.  U društvu konzula bili su i konzul Olivera Starčević, član Upravnog odbora Radničke komore grada Salcburga Đuja Tešanović, dugogodišnji predsednik srpskih klubova u Tirolu, gospodin Milorad Torlaković, književnica Zvezdanka Stojanović, kao i ugledni pojedinci, sponzori manifestacije.

Pozdravljajući prisutne, predsednik Zajednice Nenad Šulejić, naglasio je da velika posećenost obavezuje da ubuduće rade i budu još bolji domaćini. Tom prilikom posebno se zahvalio članovima Zajednice na uloženom trudu, koji su doprineli da priredba protekne u prijatnoj atmosferi.

Za dobro raspoloženje u toku večeri potrudili su se članovi muzičkog benda u sastavu Jeca, Slađa, Milan, Đorđe i Boban.

Rođendanska torta bila je iznenađenje u toku priredbe za slavljenike Nikolinu Pilipović, Đorđa Mitrovića i Vanju Todorčevića, kojima je književnica Zvezdanka uručila na poklon novu zbirku njenih pesama „Večito mladi“.

Sponzori priredbe i vredne tombole: AK-Salzburg, Agencija LD, porodica Đurašinović, restoran „Holzgrill 5020“, kompanija „Top Turist“, KFZ Miljan i porodica Marojević.

 KSZS DAN ŽENA 4 resizeKSZS DAN ŽENA 1 resize

KSZS DAN ŽENA 2 resize

KSZS DAN ŽENA 3 resize

KSZS DAN ŽENA 5 resize

KSZS DAN ŽENA 6 resizeKSZS DAN ŽENA 7 resize

KSZS DAN ŽENA 8 resize

Takođe pogledajte i ...

NJEGOVA SVETOST PATRIJARH PORFIRIJE U NEGOTINU: ŽIVIMO U MILOSRĐU, U PRAŠTANJU, U NEOSUĐIVANJU, U NEOPTUŽIVANJU, PRE SVEGA ŽIVIMO U SMIRENJU, U SVESTI DA SMO SAMO PROLAZNI LJUDI