уторак , 30 априла 2024
Početna / Некатегоризовано / Sloboda gostovala u Vidovdanu iz linca

Sloboda gostovala u Vidovdanu iz linca

U renoviranim prostorijama kluba Vidovdan u Lincu upriličen je lep doček za fudbalere Slobodne iz Mrkonjić grada, koji su specijalno za ovu priliku doputovali na turnir koji orgnizuje njihovo domaćin. Članovi prve ekipe sa trenerom kao i mlađe kategorije, imala je priliku da  se upoznaju sa brojnim zemljacima koji žive u gradu na Dunavu i koji su članavi jednog od najstarijih srpskih klubova u Austriji.

U ime domaćina na dolasku im se zahvalio predsednik Jovan Vidačković, poželevši gostima mnogo uspeha na turniru. Fudbaleri Slobode postali su hit sezone koja je nedavno završena u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Ostarili su najbolji uspeh u istoriji kluba pošto su igrali u finalu Kupa Republike Srpske. Nisu imali sreće protiv najtrofejnijeg kluba Borca iz Banja luke, jer su izgubili posle izvođenja penala. U regularnom delu meč je završen bez golova. Sloboda je prvi put postala član Prve lige Republike Srpske 2010. godine. Zanimljivo je da iste godine osnovan Klub prijatelja koji finasijski podržavaju klub. U Vidovdanu nisu krili oduševljenje dolaskom ekipe iz Mrkonjić grada, koja je ovim gestom još jednom potvrdila da se radi o kolektivu koji ima kvalitte da na spotskom planu bude uz rame najboljima. Gosti iz Republike Srpske su inače smešteni kod brojnih zemljaka i članova Vidovdana, gde se kako kaku najbolji i osećaju. 

Sve je bilo spremno za drage goste iz Republike Srpske kada su se iz autobusa uputili u klupske prostorije Vidovdana u ulici Kiferweg 6. U dvorištu udruženja spreti majstor Mićo je sa saradnicima uveliko bio zagrijao roštilj. Nije se dugo čekalo da posluženje, pošto su se vredni članovi našeg kluba sa prepunim ovalima mesa razmileli po sali i servirali večeru. Gosti su bili više nego ganuti pažnjom i dočekom u Lincu.

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“