субота , 1 априла 2023
Početna / Некатегоризовано / U SALZBURGU OBELEŽEN „EVROPSKI DAN JEZIKA“ ČITAJMO ZAJEDNO – DECA SU UKRAS SVETA

U SALZBURGU OBELEŽEN „EVROPSKI DAN JEZIKA“ ČITAJMO ZAJEDNO – DECA SU UKRAS SVETA

U okviru obeležavanja 26. septembra, Evropskog dana jezika (Europäischer Tag der Sprachen),  Kancelarija za integraciju grada Salzburga, organizovala je projekat „ Čitajmo zajedno“( Miteinander Lesen). Projektom su obuhvaćena deca školskog uzrasta, a učestvovali su klubovi, dečje grupe , poreklom iz Srbije, Bosne , Nigerije i domaćini Austrijanci.

U prvom delu programa mališani su imali priliku da pogledaju pozorišnu predstavu „Stara baka priča priču“ sa avanturama koje doživljavaju Paul i Paolina na proputovanju kroz balkanske zemlje. Predstava je izvedena na višejezičnom govoru, što je svakako bilo interesantno najmlađima.

U drugom delu programa, predstavile su se dečije grupe, koji su na svom maternjem jeziku i u duhu svoje kulture izveli pripremljen program. Najmlađi članovi Kulturno sportske Zajednice Srba , otpevali su dve poznate dečije pesmice „Deca su ukras sveta“ i „Kad si srećan ti udari dlan o dlan“.

Pozdravljajući  prisutne, organizator projekta Daiva Döring, posebno se zahvalila Generalnom konzulu Republike Srbije u Salzburgu, Vladimiru Novakoviću na prisustvu i podršci projekta.

Na kraju je za sve učesnike priređen zajednički koktel.ksza deca 5ksza deca 1ksza deca 2ksza deca 3ksza deca 4ksza deca 6ksza deca 7ksza deca 8ksza deca 9ksza deca 10

Takođe pogledajte i ...

“VARNICA” DUNAVSKI BISER GVOZDENE KAPIJE BALKANA

“VARNICA” DUNAVSKI BISER GVOZDENE KAPIJE BALKANA Ako ste odlučili da sebi poklonite predivan vikend, onda …