субота , 25 маја 2024
Početna / Kultura / U NEGOTINU ČETVRTI KONCERT ZA LUISA NADMAŠIO SVA OČEKIVANJA

U NEGOTINU ČETVRTI KONCERT ZA LUISA NADMAŠIO SVA OČEKIVANJA

Četvrtu godinu zaredom na Gradskom trgu u Negotinu pevalo se u slavu humanosti i muzike Ljubiše Stojanovića Luisa, počasnog građanina Negotina na koncertu „Moj život je moje blago“ koji već tradicionalno priređuje Turistička organizacija opštine Negotin uz pokroviteljstvo lokalne samouprave.
Ovim događajem čuva se od zaborava sećanje na autentičnog i originalnog umetnika koji je svoje detinjstvo i deo školovanja proveo u Mokranjčevom gradu.
Svoj prvi muzički sastav napravio je sa štićenicima Doma za decu bez roditeljskog staranja „Stanko Paunović“ za koji je mnogo godina kasnije 1996. godine u Domu kulture „Stevan Mokranjac“ priredio prvi u nizu humanitarnih koncerata.Više od deceniju i drugim aktivnostima uz pomoć brojnih prijatelja pomagao je ovaj Dom, u koji je često tokom godine umeo da svrati bez najave.
Ovogodišnji Koncert za Luisa okupio je rekordan broj učesnika a otvorili su ga Katarina Milošević i negotinski sastav Alpha režim.
Publici se potom instrumentalnim izvođenjem Luisovih kompozicija predstavio gitarista Miloš Kračunović, potom Maja Živkov i Nemanja Bačilović sa Magic bendom, Neša Saita, Novica Negovanović, Bane Vasić, Saška Janx, Mladen Lukić, Danica Krstić, Ars Community i prijatelji, Kontrakord, Čedomir Marković, Slobodanka Danka Stojiljković, Renato Henc, Boemi, Stefan Petrušić, Tanja Banjanin, kao i nekadašnji članovi Louis benda – klavijaturista Perica Kaluđerović, gitarista Dragan Adamović Kajga i basista Aleksandar Trajkovski.
U muzičkom delu programa učestvovala je i Luisova ćerka Maja, koja je kompozicije “Starac” i “Kolo ljubavi” otpevala u društvu svoje ćerke Tatjane i sestre Ele Mite, dok je u publici bila Luisova supruga Silvana u društvu njegovih sinova Andreja i Sergija.
Na kraju četvoročasovnog programa učesnicima i posetiocima zahvalio se Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin:
„ Želim da se zahvalim našim dragim gostima, ovogodišnjim učesnicima koncerta koji već četvrtu godinu organizujemo u znak sećanja na počasnog građanina Ljubišu Stojanovića Luisa i vama dragi sugrađani i gosti Negotina na prisustvu. Ovo emotivno veče, u slavu muzike i humanizma koji su obeležili Luisov život, pokazalo je da ovo što zajedno radimo, radimo kako treba. Hvala vam što ste svojim učešćem pokazali da vam je stalo. Vidimo se iduće godine na ovom istom mestu a mi ćemo se potruditi da peti, jubilarni koncert bude još bolji.“

Takođe pogledajte i ...

SVEČANO DOČEKANI SRPSKI VATROGASCI IZ ZEMLJOTRESOM RAZORENE TURSKE

SVEČANO DOČEKANI SRPSKI VATROGASCI IZ ZEMLJOTRESOM RAZORENE TURSKE Specijalistički timovi MUP Srbije vratili su se …