четвртак , 20 јуна 2024
Početna / Некатегоризовано / Susret privrednika u Beču

Susret privrednika u Beču

Privredna komora Beča (PKB) organizovala je u četvrtak informativno veče pod motom „Bečka privreda živi šarolikost“, posvećeno privrednicima sa prostora bivše Jugoslavije. Prisutne je pozdravio šef odeljenja za ekonomsku politiku PKB Helmut Nauman, koji je ukazao na značaj stranih privrednika u glavnom gradu Austrije.

Koorganizatori, predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču Borislav Kapetanović i predsednik hrvatskog kluba „Napredak“ Filip Zloušić, predstavili su deo svojih privrednih aktivnosti. Kapetanović je, tom prilikom, rekao da je Zajednica nedavno osnovala odbor privrednika i da trenutno sprovodi ispitivanje među srpskim privrednicima.

O značaju PKB za mlade privrednike govorio je Slobodan Lajić, vlasnik preduzeća osnovanog pre godinu dana. On je istakao da je njegova firma na početku brojalo svega tri zaposlena, a da ih sada ima devet. U osnivanju firme, ali i u daljem radu, veliku pomoć, kako savetima tako i konkretnim akcijama, pružila mu je PKB.

Prisutni su imali prilike da se upoznaju sa uslugama koje nudi PKB preduzećima prilikom osnivanja, vezano za subvencije i finansijsku pomoć, kao i u obučavanju učenika. Oni su se u pojedinačnim razgovorima detaljno informisali na info-pultovima. Kako je naglašeno, cilj ovakvih večeri nije samo predstavljanje mogućnosti PKB, već pre svega međusobno upoznavanje privrednika sa prostora bivše Jugoslavije u Beču.

Takođe pogledajte i ...

NJEGOVA SVETOST PATRIJARH PORFIRIJE U NEGOTINU: ŽIVIMO U MILOSRĐU, U PRAŠTANJU, U NEOSUĐIVANJU, U NEOPTUŽIVANJU, PRE SVEGA ŽIVIMO U SMIRENJU, U SVESTI DA SMO SAMO PROLAZNI LJUDI