понедељак , 25 септембра 2023
Početna / Некатегоризовано / SRPSKI KLUB „BARILI“ IZ BRAUNAUA NA GRADSKOJ MANIFESTACIJI

SRPSKI KLUB „BARILI“ IZ BRAUNAUA NA GRADSKOJ MANIFESTACIJI

Srpska zajednica u Braunauu, gradu koji je granica između Austrije i Nemačke, nije propustila priliku da predstavi bogatstvo matice. Na tradicionalnoj kulturo-umetničkoj manifestaciji, koja se obično sredinom juna održava u centru grada na Inu, priliku da deo svojih običaja prenesu domaćinima imaju zajednice brojnih stranaca koji žive u ovom delu Austrije.
Naši zemljaci su među najbrojnijim, ali bogami i najvredniji i okupljaju se najviše oko udruženja „Barili“. Uostalom, najbolja potvrda toga je učešće na ovoj manifestaciji koju organizuju gradske vlasti i Integracioni biro.
– Nismo propustili priliku da predstavimo kako našu kulturu tako i bogatu srpsku kuhinju, koja je širom sveta poznata kao jedna od najkvalitetnijih. Naše vredne članice nisu gubile puno vremena, već su prionule na posao i pripremile ne samo raznovrsnu hranu nego i odlično ukrasile štand. Bili smo, slobodno mogu da kažem među najzapaženijima na ovoj manifestaciji, jer smo imali šta da ponudimo – oduševljen je predsednik „Barilija“, Goran Blagojević.
On je zahvalan gradskim vlastima što su pozvale klub na ovaj događaj, a ističe da članovi zaslužuju posebne čestitke za pripremu i prezentaciju kako kluba tako i cele srpske zajednice
A štand je zaista bio priča za sebe. Uz zastave Republike Srbije bilo je na njemu za svakog ponešto – proja, punjena paprika, prebranac, sarma, razne pite, kolači i mnogo toga još. Nisu izostali ni tradicionalni predmeti i narodna nošnja.
Sve se završilo kolom u centru grada, a među igračima su bili i brojni Austrijanci.
Već danas članovi i prijatelji kluba „Barili“ imaće novu priliku za druženje. Po tradiciji biće organizovana letnja žurka, uz bogat kulturno-umetnički program. Biće ovo ujedno i završna manifestacija udruženja uoči godišnjih odmora. Posetioci će između ostlog moći da uživaju u muzičkom nastupu Bate Zdravkovića.1 copy copy copySLIKA C RAZNOVRSNOST  tand Barlija je izazivao pa nju brojnih u esnika

Takođe pogledajte i ...

“VARNICA” DUNAVSKI BISER GVOZDENE KAPIJE BALKANA

“VARNICA” DUNAVSKI BISER GVOZDENE KAPIJE BALKANA Ako ste odlučili da sebi poklonite predivan vikend, onda …