петак , 27 јануара 2023

POMOĆ GRADA BEČA

Na osnovu inicijative Zajednice srpskih klubova i koordinacionog odbora koji je uputio apel gradonačelniku Mihaelu Hojplu, grad Beč će uputiti 400 hiljada evra u Srbiju i BiH.

Zajednice srpskih klubova u Beču i koordinacioni odbor osnovan povodom nezapamćenih poplava u Srbiji i BiH, 19 maja uputio je gradonačelniku hitan apel za pomoć. U saopštenju koordinacioni odbor zamolio je gradonačelnika da pomogne u ovom teškom trenutku u bilo kom obliku i obavestio ga je da su se građani Srnije i BiH već u velikoj meri aktivirali u prikupljanju humanitarne pomoći.

U toku jučerašnjeg dana bečki gradonačelnik, Dr. Michael Häupl je saopštio da će grad Beč pomoći žrtvama elementarskih katastrofa u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

novčanom donacijom od 400 hiljada. Polovina iznosa uplatiće se za hitnu pomoć a druga polovina je namenjena za saniranje posledica od poplava. Sav novac biće ravnopravno podeljen između dve države.

Izbori EU koji se održavaju u Austriji u nedelju 25. maja u drugom su planu zbog trenutne situacije na Balkanu.

“Nijedna izborna kampanja ne može biti toliko važna, koliko je važno pomoći žrtvama poplava u jugoistočnoj Evropi. Najveći prioritet je sada da pružimo najbržu pomoć ugroženima ” izjavio je Dr. Michael Hojpl gradonačelnik Beča.

Pod sloganom Budimo solidarni i pomažimo našim evropskim susedima austrijske humanitarne organizacije Nahbar in Not, Arbajter Samariter-Bund, Folkshilfe i još mnogi drugi otpočeli su sakupljanje donacija za pogođena područija na Balkanu.

Više informacije o mogućnostima za doniranje kod navedenih institucija možete na zvaničnom sajtu Socijaldemokratske stranke Austrije (SPÖ) pronaći.a450557e38

Takođe pogledajte i ...

“VARNICA” DUNAVSKI BISER GVOZDENE KAPIJE BALKANA

“VARNICA” DUNAVSKI BISER GVOZDENE KAPIJE BALKANA Ako ste odlučili da sebi poklonite predivan vikend, onda …