недеља , 25 фебруара 2024
Početna / Некатегоризовано / OD RASEJANJA JOŠ 10 MILIONA ZA OPŠTINU KLADOVO

OD RASEJANJA JOŠ 10 MILIONA ZA OPŠTINU KLADOVO

Ugovor o bespovratnoj donaciji sredstava u iznosu od 10 miliona dinara, danas su u Beogradu potpisali direktor Fonda dijaspora za maticu, Živadin Jovanović i predsednik Opštine Kladovo, Radovan Arežina. Sredstva su namenski usmerena za sanaciju ulica oštećenih usled poplave, koja je u septembru zahvatila Opštinu Kladovo. Kladovska lokalna samouprava se obavezuje da obezbedi propisanu projektnu i tehničku dokumentaciju, tehnički i pravni nadzor, tokom realizacije pomenutih radova.

Na osnovu procene nadležnih opštinskih službi o stepenu oštećenosti ulica, ovaj novac biće uložen u rekonstrukciju ulice Pere Dimitrijevića u Kladovu, u dužini 840, širine 4 metra, ulice Moše Pijade u Grabovici dužine 350, širine 3 metra i ulice Hajduk Veljkove u Brzoj Palanci dužine 350 i širine 3 metra.

Fond dijaspora za maticu je u oktobru prošle godine na ime urgentne pomoći nakon poplave, na namenski račun Opštini Kladovo, uplatio 3 miliona dinara.

Odluke o donacijama za otklanjanje posledica prošlogodišnjih poplava, donela je Skupština Fonda dijaspora za maticu, održana krajem prošle godine. U skladu sa tim odlukama, Fond je izdvojio preko milion evra, od čega su najugroženije opštine u Srbiji dobile 750.000 evra, a opštine u Republici Srpskoj 275.000 evra.

20150225 110329-1024x576

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“