петак , 19 августа 2022
Početna / Некатегоризовано / OBELEŽAN DAN OPŠTINE KLADOVO

OBELEŽAN DAN OPŠTINE KLADOVO

DSC 0328DSC 0139DSC 0306Opština Kladovo kao svoj praznik obeležava 26. april – uznak sećanja na 1867. godinu, kada su turske vlasti predale ključeve srednjovekovne kladovske tvrđave Fetislam na upravu knezu Mihailu Obrenoviću, a Srbija dobila državnost. 146. godišnjica oslobođenja grada Kladova od turske vlasti obeležena je nizom manifestacija tokom aprila kroz sportske, turističke i mnogobrojne kulturne programe, koje su realizovali Sportski Savez, Turistička organizacija i Centar za kulturu Kladovo.
Nakon 14 godina pauze, svečanom akademijom i prigodnim kulturno – umetničkim programom, dočekane su i pozdravljene mnogobrojne zvanice.
Predsednik opštine Kladovo Radovan Arežina obratio se prisutnima govorom u kojem je izložio dosadašnje rezultate rada lokalne samouprave i najavio progresivniji razvoj opštine koji će pratiti potrebe svih građana opštine Kladovo.
U ime Vlade republike Srbije, gostima svečane akademije, obratio se i prof dr Vladan Đukić državni sekretar Ministarstva zdravlja Republike Srbije.
Skupština opštine Kladovo za svoj praznik dodelila je priznanja zaslužnim pojedincima i pravnim licima.
Povelju zahvalnosti za 2013. godinu dobili su, Slobodan Cokić – Cole, posthumno, za izuzetan doprinos i postignute rezultate u sportu. Đurđijanka Andrejić, postuhmno, za višegodišnji izuzetan humanitar rad. Godišnju nagradu dobili su: Preduzeće „Delta“ i  d.o.o. „KMD Kompany“  Kladovo za postignute radne rezultate, Dragan Popović iz Grabovice za humanitarne aktivnosti, Danijel Trajković student Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu  za postignute rezultate u učenju i Olivera Milonjić iz Kladova, profesor srpskog jezika i književnosti za postignute rezultate u prosveti.
U programu svečane akademije, čiji je odličan scenario i režiju pripremio Centar za kulturu Kladovo, učestvovao je hor učenika Srednje škole „Sveti Sava“ i Tehničke škole Kladovo, Ratko i Radiša Teofilović, interepretator izvornih narodnih pesama Danijela Pražić i članovi folklornog ansambla KUD „Polet“ iz Kladova.Radovan Arezina

Takođe pogledajte i ...

ПРВА СРПСКА РАТНИЦА – СОФИЈА ЈОВАНОВИЋ

PRVA SRPSKA RATNICA – HEROINA SOFIJA JOVANOVIĆ: “AKO POSUSTANEM ILI SE UPLAŠIM ZADATKA UBIJTE ME” …