недеља , 25 фебруара 2024
Početna / Некатегоризовано / MANIFESTACIJA DANI DIJASPORE „LIPOVAČKE LETNJE NOĆI“DOBILA PRIZNANJE ZA NAJBOLJI PROMO FILM

MANIFESTACIJA DANI DIJASPORE „LIPOVAČKE LETNJE NOĆI“DOBILA PRIZNANJE ZA NAJBOLJI PROMO FILM

U Privrednoj komori Srbije u četvrtak 14.februara održani su Sesti susreti organizatora manifestacija 2012/2013.godine., u organizaciji udruženja za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Srbije.

Idejni tvorac susreta organizatora manifestacija Milanka Cvetković uručila je priznanje za najuspešniju tradicionalnu manifestaciju koje je na osnovu glasanja, pripalo Oplenačkoj berbi groždja – Topoli – Oplenac.

Najuspešnija nova manifestacija je – Stari lala u Kovinu.

Zaslužni pojedinac u manifestacionom turizmu je Svetlana – Ceca Zrilić, novinar RTS (,,Knjiga utisaka“).

Najbolji promo film o manfiestaciji je – Dani dijaspore – Lipovičke letnje noći, Despotovac, Lipovica.

U kategoriji filma, zbog značajnog broja prijavljenih (12) i izuzetno dobrih filmova dodeljeno je i priznanje za drugo mesto koje je pripalo Nušićijadi –Ivanjica, a treće mesto delo Dani otvorenih dvorišta u Kragujevcu i Drinska regata u Ljuboviji.
Obraćajući se brojnim prisutnim učesnicima na ovoj manifestaciji, državni sekretar za turizam Goran Petković je izmedju ostalog naglasio da ovakve manifestacije imaju uporište u tradiciji, nasleđu i svemu onom što neki region i kraj može da ponudi. Po njegovim rečima sad se ističe da u Srbiji godišnje imamo oko 2.000 ovakvih manifestacija. Dogadjaji koji se održavaju imaju tradiciju, njima se raduju domaćini i gosti, podvukao je Petković. Potrebno je da se više uradi na kalendaru manifestacija, kako se ne bi održavale u isto vreme pa da tako dele posetioce. Dakle, potrebno je njihovo održavanje po vremenu pravilno podeliti, kako bi posetioci mogli da stignu svuda. Po rečima Petkovića, pošto živimo u vremenu tržišne ekonomije, potrebno je obezbediti uslove za održivost manifestacija.

nagrada bojan

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“