четвртак , 20 јуна 2024
Početna / Некатегоризовано / KSZS SALCBURG – DECA OSLIKALA RADOST VASKRSA

KSZS SALCBURG – DECA OSLIKALA RADOST VASKRSA

Kulturno sportska Zajednica Srba iz Salcburga ( KSZS ), priredila je kao i predhodnih godina lep program za svoje najmladje članove. U okviru akcije „ U susret prazniku“,organizovali su takmičenje u crtanju na temu „ Vaskrs“. Pored dobre zabave i igre , mališani su imali priliku da nešto više nauče o najvećem hrišćanskom prazniku i o radosti koje donosi vaskrsenje Hristovo.
Bilo je tu puno korpica sa šarenim jajima, cveća, dok je zeka dominirao na svakom crtežu. Svakako da su objašnjenja i odgovori o naslikanim crtežima bili najinteresantiji, što je kod prisutnih roditelja izazvalo oduševljenje .
– Želeli smo da kroz dečiju maštu i umeće iskazano  crtežima, dočaramo duh zajedništva koju praznik donosi. Trudimo se da pored igre i učenja folklornih igara, kroz ovakve akcije , pred svaki veliki praznik, podsetimo na  običaje i tradiciju  naše članove. Svakako da u tome imamo veliku pomoć i podršku roditelja- naglasio je predsednik Zajednice Nenad Šulejić.

DSC 0357
DSC 0066Bila je ovo lepa prilika da najmladji upute vaskršnju čestitku svim članovima KSZS-a- „Hristos Vaskrse“.

Takođe pogledajte i ...

NJEGOVA SVETOST PATRIJARH PORFIRIJE U NEGOTINU: ŽIVIMO U MILOSRĐU, U PRAŠTANJU, U NEOSUĐIVANJU, U NEOPTUŽIVANJU, PRE SVEGA ŽIVIMO U SMIRENJU, U SVESTI DA SMO SAMO PROLAZNI LJUDI