четвртак , 22 фебруара 2024
Početna / Некатегоризовано / DUŠANOVČANI U BEČU

DUŠANOVČANI U BEČU

Odbor dijaspore za uređenje Dušanovca (opština Negotin) organizovao nedavno drženje meštana koji žive i rade u Austriji” na kojem se okupilo više stotina gostiju. Dušanovčani su svoje okupljanje iskoristili da čestitaju suprugama, majkama i sestrama praznik Dan žena.
Odbor se bira svake godine, a u 2013. godini, predsednik odbora je Dragan Krstić, blagajnik je Boban Mokofić, sekretar Boris Pistolović.
“Naše selo neguje tradiciju, da svakoga poštuje i prihvata, bez obzira na poreklo, veroispovest ili političku orijentaciju”, navode iz odbora dijaspore.
Odbor je odredio ciljeve početkom godine koji se prvenstveno odnose na infrastrukturne projekte kao i radove na Domu kulture i koji će biti realizovani u skladu sa finansijskim mogućnostima.
Trenutno je dijaspora angažovana u realizaciji projekta crkvenog odbora, živopisanju nove crkve u Dušanovcu. Na uvid meštanima Dušanovca je dat prеdlоg rаspоrеdа oslikavanja živоpisа zа crkvu Uspenja presvete Bogorodice, Timоčkа еpаrhiја, аktuеlnа pоvršinа 473,175 m² , zašta je neophodno obezbediti 37854 evra. Živopisi su različitih veličina, pa će 111 priložnika izdvojiti od 160 do 1800 evra. Završetak ikonopisanja planiran je za kraj ove godine.

FOTOGRAFIJE KOJE JE SNIMIO SLAVOLJUB ILIĆ, MOŽETE POGLEDATI U NAŠOJ FOTO GALERIJIproslava 8 mart dijapora Dusanovac 6

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“