петак , 19 августа 2022
Početna / Некатегоризовано / DEČIJI KVIZ I REVIJA KULTURE SVE BLIŽI

DEČIJI KVIZ I REVIJA KULTURE SVE BLIŽI

U subotu, 19.10.2013., u Kulturno-kongresnom centru u Ajzenštatu, održaće se manifestacija Saveza Srba u Austriji, sa najdužom tradicijom u ovoj alpskoj državi, a verovatno i u Evropi.  37. Dečiji Kviz znanja i 11. Revija kulture srpske dece u Austriji, okupiće ove godine najmanje 300 srpske dece i 500 posetilaca u velelepnom kompleksu, u samom centru glavnog grada Gradišća. Domaćin, klub „Kragujevački Oktobar“, potrudiće se da u saradnji sa Savezom Srba u Austriji omogući optimalne uslove za takmičenje u 4 kategorije Kviza znanja, recitovanju, imitacijama, slikanju, vajanju, instrumentalnom izvođenju i folkloru. Koordinator žirija u svim disciplinama biće zamenik referenta za kulturu Bruno Nikolić, a direktor programa Milorad Samardžija.

Koliki je značaj ove manifestacije, govori i to da će počasni  gost po prvi put biti prof dr Dragan Milinković, direktor nacionalnog ansambla „Kolo“ iz Beograda, a žirijem koji će ocenjivati najmlađe folkloraše predsedavati vođa igračkog ansambla gospodin  Vladan Životić.  Veče pre manifestacije najavljeno je i druženje sa zainteresovanim umetničkim rukovodiocima, gde bi bila razmenjena mišljenja i ponuđeni saveti naših najeminentnijih stručnjaka na polju narodnog stvaralaštva odn. folklora

– Pored Kancelarije za dijasporu koja je to prepoznala i podržala i kojoj se ovom prilikom zahvaljujem, dugogodišnja podrška Radničke Komore i Saveza Sindikata Austrije pokazuje da su naša nastojanja itekako legitimna i dobrodošla, te da naša deca, pored neosporno uspešne integracije, trebaju da neguju svoje korene, jezik i kulturu, kao još jedan deo kolaža jednog multi – kulturalnog i otvorenog društva kao što je austrijsko, kaže  za „Zavičaj“ Zoran Aleksić, predsednik Saveza Srba u Austriji.               2013

Ulaz za posetioce staje 5€. Za sve one koji žele da dođu i uveličaju najveći Festival dečije radosti Srba u Austriji, obezbeđen je šatl prevoz po ceni od 10 €, koji podrazumeva odlazak, povratak i besplatan ulaz, s tim da moramo imati miniumum 50 zainteresovanih, da bi pokrili troškove.

Sve informacije o tome kao i o samoj manifestaciji putem telefona: +4369919999910 ili mejla savez.srba.austrija@gmail.com.

Takođe pogledajte i ...

ПРВА СРПСКА РАТНИЦА – СОФИЈА ЈОВАНОВИЋ

PRVA SRPSKA RATNICA – HEROINA SOFIJA JOVANOVIĆ: “AKO POSUSTANEM ILI SE UPLAŠIM ZADATKA UBIJTE ME” …