недеља , 25 фебруара 2024
Početna / Некатегоризовано / Čista desetka za bal privrednika

Čista desetka za bal privrednika

U raskošnom Parkhotelu Šenbrun, u 13. bečkom okrugu, u subotu je održan prvi bal privrednika poreklom sa bivšeg jugoslovenskog prostora nazvan BKS privredni bal. Bečko udruženje WUZ  na čijem je čelu predsednica Tatjane Kukic-Jank, u saradnji sa Borislavom Kapetanovićem predsednikom  sa krovne organiozacije srpskih klubova u Beču, organizovalo je bal s ciljem da okupi privrednike poreklom s prostora bivše Jugoslavije i pruži im mogućnost razmene kontakata i umrežavanje, koje je veoma važno za svet biznisa.

Nada Knežević, ekonomski savetnik u Ambasadi Republike Srbije u Austriji, kaže da je Bal privrednika bio dobra prilika da se preduzetnici s prostora, prvenstveno Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, sretnu i druže na način koji je u duhu bečke tradicije.

– Ovaj događaj svakako će doprineti jačanju postojećih veza u poslovnim krugovima kako među pojedinačnim kompanijama, tako i s predstavnicima uprave grada Beča. Veče je bilo odlična prilika za uspostavljanje novih poslovnih kontakata i to u izuzetno prijatnom i manje formalnom okruženju. Sve čestitke organizatorima na uloženom trudu uz želju da ovaj bal zaživi, postane tradicionalan i prepoznatljiv na velikoj bečkoj balskoj sceni. Tanja Drmešić, vlasnica bečkog hotela Cryston, koji će biti otvoren za desetak dana, kaže da je bila oduševljena i samom najavom ovakvog događaja. – Bilo je zaista lepo i bal je uspeo. Nadam se da će sledeće godine biti više ljudi. Naši privrednici su se prvi put sreli na jednom ovakvom skupu. Imali smo prilike da obnovimo stara poznanstva i sklopimo nova među svojim ljudima i to je uspeh. Takođe je bilo značajno i prisustvo austrijskih zvaničnika. Bilo mi je zadovoljstvo da ih upoznam, moj utisak je čista desetka i nadam se da će ovaj bal prerasti u tradiciju – rekla je ona.

Okupljanje privrednika upotpunjeno je i kulturno-umetničkim programom koji je vodila Tanja Tomić i tokom koga je nastupilo Srpsko kulturno-umetničko društvo „Karađorđe“ iz Beča. Za dobru muziku i zabavu pobrinuo sa orkestar Eurosound svojim raznovrsnim repertoarom. U nastavku programa nastupili su Miroslav Jankeh na harmonici i Aleksander Jankeh na saksofonu uz vokalnu pratnju Aleksandre Milovanović. Veče je nastavljeno razmenom kontakata, upoznavanjem i zajedničkom zabavom privrednika uz ponoćnu bogatu tombolu. Mario Grnja iz odeljenja za obrazovanje učenika u privredi u Privrednoj komori Beča smatra da ja prvi bal privrednika poreklom s prostora bivše Jugoslavije odlična ideja.

– Veoma je važno da se privrednici koji su bitan privredni faktor u Beču i Austriji međusobno bolje upoznaju, razmene iskustva i uspostave nova partnerstva. Nadam se da će iduće godine bal biti masovniji – rekao je Grnja.

Bal je svečano otvorila predsednica Privredne komore Beča Brigite Jank, a okupljenim privrednicima obratila se i ministarka za pitanja integracija u vladi grada Beča Sandra Frauenberger, kao i Direktor Wirtschaftsbund-a  Alexsander Biach.  

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“