четвртак , 22 фебруара 2024

APEL ZA POMOĆ

350x350 img 0282 mmm20140921 114236dsc 0033 mmmdsc 0034 mmmrep-tekijaPoštovanim sunarodnicima u rasejanju, preduzećima i udruženjima, lјudima dobre volјe upućujemo apel za pomoć Opštini Kladovo i meštanima čija su domaćinstva ugrožena bujičnim poplavama i klizištima.
Nezabeležene padavine u našoj Opštini (petina godišnjeg proseka za 48 sati) izazvale su materijalna razaranja, koja su prema preliminarnim rezultatima procenjena na milijardu i 20 miliona dinara. Štetu su pretrpela naselja: Tekija, Grabovica, Podvrška, Reka, Manastirica, Velika Kamenica, Brza Palanka, Ljubičevac…
Ukupno su oštećena i ugrožena 544 objekta, od toga su 283 potoplјena domaćinstva. Oštećeno je 83 kilometra puteva. Do naselјa Grabovica i Velesnica prilaz je moguć samo čamcima zbog urušavanja vitalnih mostova na magistralnom putu Negotin – Kladovo.
Imajući u vidu da nam je zima na pragu, neophodno je da se štopre sanira šteta nastala usled poplave. Svaka Vaša pomoć biće dragocena i značajna s obzirom na stepen i posledice razaranja.
Kako bismo zajednički pomogli našem ugroženom stanovništvu opština Kladovo otvorila je žiro-račun za otklanjanje elementarnih nepogoda na teritoriji opštine Kladovo. 
BROJ NAMENSKI OTVORENOG DINARSKOG ŽIRO RAČUNA JE:
840-3134741-55
SVRHA UPLATE: POMOĆ UGROŽENIMA U KLADOVU
Unapred hvala.

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“