субота , 20 априла 2024
Početna / Некатегоризовано / Ambasador Madjarske u Kladovu

Ambasador Madjarske u Kladovu

Predsednik opštine Kladovo Dejan Nikolić povodom manifestacije „Dani mađarske kulture u Kladovu“, primio je ambasadora Mađarske u Beogradu Oskara Nikovica. Nakon srdačnog upoznavanja i izraženoj obostranoj želji da se započeta saradnja u oblasti kulture, proširi i na druge sfere, ambasador Mađarske je otvorio izložbu u galeriji Centra za kulturu. Izložba je priređena povodom 200 godina od rođenja kompozitora i pijaniste Franca Lista i promocije narodnih rukotvorina Mađara iz Vojvodine.

O očuvanju tradicionalne narodne kulture Mađara u Vojvodini govorila je Raj Rozália koordinator udruženja mađarskog folklornog centra u Subotici, inače predavač i instruktor za izradu narodnog veza i narodne nošnje. Sve prisutne pozdravili su ataše za obrazovanje i kulture ambasade Mađarske u Beogradu Klara Sentgjorgji, u ime domaćina predsednik opštine Kladovo Dejan Nikolić i direktorka Centra za kulturu Žaklina Nikolić. U muzičkom delu programa, nastupili su učenici Osnovne muzičke škole „Konstantin Babić“ iz Kladova. Na skupu su se zatekli i predstavnici iz dijaspore, tačnije iz Danske, koje je predvodio Boris Keserić.

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“