уторак , 30 априла 2024
Početna / Некатегоризовано / U NEGOTINU 21 I 22. APRILA BIĆE ODRŽAN ŠESTI FESTIVAL VLAŠKE MUZIKE “GERGINA 2014”

U NEGOTINU 21 I 22. APRILA BIĆE ODRŽAN ŠESTI FESTIVAL VLAŠKE MUZIKE “GERGINA 2014”

Lepa vest za sve ljubitelje vlaške muzike je sigurno, da će ovogodišnji 6. Festival vlaške muzike „Gergina 2014“ biti održan u Negotinu 21 i 22. aprila.

– Ova najveća revija pevača i instrumentalista vlaške muzike, sigurno je da će biti održana pred tradicionalno punom dvoranom negotinskog Doma kulture, kaže za Zavičaj Siniša Čelojević, predsednik Organizacionog odbora Festivala.

Siniša  Čelojević je je ekskluzivno za čitaoce Zavičaja, koji će tih dana iz Evrope doći u Negotin za vreme Uskršnjih praznika, da Festival ima dva dela.

Prvi je takmičarski koji će pružiti priliku mladim pevačima solistima i instrumentalistima, ukupno dvadestoro, da pokažu svoje talente pred žirijem koji čine muzičke legende Ljubiša Pavković i Slobodan Domaćinović, uz asistenciju Maje Stojanović, profesora Muzičke škole u Negotinu.

Naboljeg pevača i instrumentalistu očekuju nagrade od po 10 hiljada dinara, a najboljeg učesnika specijalna nagrada „Božidar Janucić“ u iznosu od 20 hiljada dinara.

Sutradan u revijalnom delu uz orkestar Srđana Demirovića, nastupaju zvezde vlaške muzike njih 24, među kojima će biti i gostiju iz Bugarske i Vlasi iz Rumunije.

U okviru festivala biće otvorena izložba Dragoljuba Stajkovića i promovisane tri knjige na vlaškom pismu.

Pokrovitelji ove sjajne manifestacije su Ministarstvo kulture, Nacionalni savet Vlaha i Opština Negotin, dok je generalni sponzor Festivala Autobusko preduzeće „Nikolić prevoz“ iz Samarinovca.986642 763575193660466 1294653383 n

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“