четвртак , 22 фебруара 2024
Početna / Sport / SAŠA JANKOVIĆ MLADI NEGOTINSKI STONOTENISER

SAŠA JANKOVIĆ MLADI NEGOTINSKI STONOTENISER

MILJENIK ŠKOLSKIH I KLUPSKIH DRUGOVA OSVOJIO VIŠE OD 70 MEDALJA

Mladi negotinski stonoteniser, Saša Janković, miljenik školskih i klupkih drugova, ali i profesora u Negotinskoj gimnaziji, u kojoj se školuje, osvojio je u svojoj karijeri više od 70 medalja, što je uspeh i za mnogo starije od njega.
Ovaj šesnaestogodišnjak poslednjih devet godina aktivno trenira stoni tenis u negotinskom Stonoteniskom klubu “Hajduk Veljko”, a koliko je u tome temeljan pokazuje i činjenica da svake godine osvaja i nagradu kluba za najveći broj treninga u sezoni.
Saša je podjednako uspešan u svim ligama u kojima se takmiči, a daje maksimum i na svim takmičenjima u zemlji i regionu. Da uspeh ne izostaje pokazuju i tri titule prvaka Omladinske lige koje je osvojio sa članovima svoje ekipe, titula kadetskih prvaka Srbije, juniorskih prvaka regiona, titula prvaka Srbije osnovnih škola, vicešampionska medalja državnog prvenstva za osnovne škole…
“Pre tri godine krenuli su od najniže lige, a sada su u Drugoj ligi sa istim brojem bodova ali setom manje. Saša je kapiten ekipe. Moram reći da su sve druge ekipe starije i iskusnije, a da je naša najmlađa u ligi, što se, naravno, ne odražava na tok meča, jer naši dečaci su iz meča u meč sve borbeniji”, kaže Aleksandar Janković, Sašin otac i član Upravnog odbora STK “Hajduk Veljko”.
Upravo je ta srčanost na terenu nešto što negotinske stonotenisere odvaja od drugih, iako za razliku od mnogih timova nemaju vrhunske uslove za treniranje. Srećom, kažu u klubu, te ne zavise od termina u sportskim salama, jer redovno treniraju u Tehničkoj školi.
“Saša je pozivan u reprezentaciju Srbije još u svojoj 14. godini. Nažalost, odustali smo iz finansijskih razloga. Išao je na dva pripremna turnira i na tri međunarodna u Mađarskoj, Rumuniji i Hrvatskoj, koje smo sami finansirali. Bolna tačka su nam svakako pripreme jer mu fali malo stručniji rad. Nažalost i to košta, a klub i porodica nisu u stanju da mu obezbede kvalitetnije pripreme pred početak sezone”, kaže Janković.
Saša je, inače, poslednjih godina standardan član ekipe, kapiten i predvodnik na svim turnirima i redovni učesnik TOP 12 regiona i Srbije. Iza njega su i titule sa kupova u Kladovu i Zaječaru, medalje sa borskog turnira “Druga ruka”, specifičnog po tome što ga igrači igraju manje dominantnom rukom, u Sašinom slučaju levom umesto desne.
“Mnogo je pređenih kilometara iza nas, ranog ustajanja, kasnih dolazaka kući, opreme koja nije vrhunska, hladnih sala u kojima je igrao, mnogo takmičenja u Omladinskoj ligi, Regionalnoj, državnim pojedinačnim takmičenjima, školskim, memorijalnim turnirima. Istrajemo koliko možemo. Nadamo se da će Saša moći da pronađe sponzora i da će odraditi kvalitetne pripreme sa vrhunskim trenerima za nastavak sezone”, ističe Aleksandar Janković.

Takođe pogledajte i ...

549544 474896249195030 468607664 n copy copy

PREMINUO NEGOTINSKI SPORTSKI NOVINAR LJUBIŠA OBRADOVIĆ

U Negotinu je, posle kraće i teške bolesti, 16.juna 2013. preminuo sportski novinar i košarkaški …