петак , 2 јуна 2023
Početna / Некатегоризовано / RAZGOVORI O ODRŽAVANJU DUNAV FESTA U KLADOVU

RAZGOVORI O ODRŽAVANJU DUNAV FESTA U KLADOVU

Gost opštine Kladovo danas je bio Sebastian Rihm direktor Dunav biroa iz nemačkog grada Ulma. Uz tradicionalnu srpsku pogaču i so, devojčicama u nošnjama  predstavnici Opštine na čelu sa predsednikom Radisavom Čučulanovićem, dočekali su gosta iz Nemačke.

Sastanak je protekao u prijatnoj atmosferi, a tema bila nastavak razgovora započetih ovog leta u Ulmu.  Reč je o podršci koju bi nemački partneri i sam Sebastian Rihm kao direktor Dunav biroa mogli da pruže Kladovu za organizaciju Dunav Festa svih podunavskih zemalja 2017. godine u gradu na Dunavu,  u julu svake neparne godine.

Internacionalni Dunav fest slavi se u svim podunavskim zemljama i nudi širok spektar kulturnih dešavanja kao i predstavljanje  različite, tradicionalne pijace zemalja duž Dunava. Od drveta do stakla, od pesama do igara, od keramike do bronze, domaćih radinosti, folklora, a takođe i tradicionalnih kulinarskih specijaliteta ovih zemalja. Gradovi u kojim ase održava Dunav festival imaju priliku da prezentuju i svoje znamenitosti, muzeje i turističke potencijale. MG 0004 MG 0008 MG 9967 MG 9973 MG 9978 MG 9987

Takođe pogledajte i ...

“VARNICA” DUNAVSKI BISER GVOZDENE KAPIJE BALKANA

“VARNICA” DUNAVSKI BISER GVOZDENE KAPIJE BALKANA Ako ste odlučili da sebi poklonite predivan vikend, onda …