недеља , 25 фебруара 2024
Početna / Некатегоризовано / BAMBI U PUNOJ FORMI I U PETOJ DECENIJI

BAMBI U PUNOJ FORMI I U PETOJ DECENIJI

Prvi „Internacionalni fudbalski turnir“ u organizaciji kulturno-sportskog društva „Bambi“ iz Beča, okupio je 32 ekipe iz Austrije, Srbije i Italije. U dugoj istoriji kluba „Bambi“, ovo je zasigurno bio jedan od najvećih sportskih događaja, a brižljivo planirana i izvedena organizacija dala je svoje rezultate.

Otvaranju dvodnevnog turnira prisustvovali su zamenik ambasadora i otpravnik poslova Republike Srbije u Austriji Goran Bradić, predsednik 16. Bečke opštine Otakring u kojoj se „Bambi“ nalazi, Franc Prokop, kao i opštinski odbornik Tomas Brandšteter, te zamenik predsednice 17. Bečkog okruga-opštine Hernals, mag Peter-Erik Sas. Svi onu su uvodnim pozdravima dali podršku održavanju jednog masovnog fudbalskog turnira, mada podrška nije ostala samo na rečima.

Obe opštine su kako finansijski, tako i svojim uticajem i preko eminentnih sponzora, umnogome potpomogli održavanje ove manifestacije. Goran Bradić je još jednom podvukao da je vodena stihija ostavili veliku pustoš u Srbiji, i apelovao na humanitarne organizacije i pojedince da pomognu koliko je u njihovoj moći, zahvalivši se klubu „Bambi“ na ostvarenom bilansu u prikupljanju i slanju humanitarne pomoći.

Nakon toga, direktor i predsednik KSD „Bambi“, Zoran Aleksić i Milan Popović, pozvali su na Fair Play i označili početak turnira. Sportski centar „Marswiese“ u bečkoj opštini Hernals, po opštoj oceni, pružio je zaista optimalne uslove za igru i zabavu, a posebno za provod najmlađih. Naime, dok su timovi borili na dva terena istovremeno, jedan pomoćni teren, kao i dečija oprema za zabavu, bili su iznajmljeni od strane KSD „Bambi“ kako bi najmlađi mogli da se druže i upoznaju, dok mame i tate prate dešavanja na terenu. Sve je bilo besplatno  i pod budnim okom mladih članica „Bambija“ koje su vodile računa o vragolanima.

Nastup dečijeg i srednjeg folklornog ansambla (umetnički rukovodilac Vladan Radojković-Lula) I dana turnira dodatno je oduševio prisutne, koji su se divili spretnosti i izdržljivosti mladih folkloraša „u punoj opremi“ na preko 30 stepeni celzijusa. Sam turnir igrao se po CL pravilima, te se prvog dana igralo se po grupama, a naredni je već doneo susrete najboljih počevši osminom finala.

Fair Play

Tokom finalne utakmice, Nikola Radičeski, golman ekipe “Nikola Tesla” iz Udina je zbog verbalnog sukoba sa sudijom zaradio, po mnogima prestrogo, crveni karton. Ova odluka arbitra naišla je na veliko negodovanje ne samo klupe ekipe iz Udina, nego i navijača oba tima, kao i rivala iz ekipe Bambi Plejbojsa. U duhu sportskog prijateljstva i privođenja gotovo besprekornog turnira uspešnom kraju, ekipa Bambi Plejbojsa odlučila je da izvede jednog igrača iz igre, da bi obe ekipe bile brojčano jednake. Ovaj potez domaćina nagrađen je burnim aplauzom.

Pehare i nagrade najboljim pojedincima uručili su Tomas Brandšteter, mag Peter – Erik Sas, i Ljubiša Stevanović, jedan od osnivača KSD Bambi, uz asistenciju “Bambina” i koordinaciju referenta za sport Dejana Stojadinovića i njegovog zamenika Floriana Pavlovića-koji su predstavljali okosnicu organizacionog odbora turnira. Pored učesnika, zahvalnice su dodeljene svim prijateljima, donatorima i sponzorima turnira, kao i čitavom logističkom timu “Bambija” koji je brojao 50 ljudi.

Nakon dodele pehara predstavnici Udruženja Srba Vuk Stefanović Karadžić iz Trsta uručili  su plaketu za dugogodišnju saradnju  KSD Bambi, koju je ispred udruženja primio predsednik Saveza Srba u Austriji Zoran Aleksić, inače direktor kluba . Druženje i slavlje je po ugledu na prethodno veče, bilo nastavljeno u prostorijama KSD “Bambi”.

Najbolji strelac bio Miloš Andrejić  (FC „Srbija“ ) sa 12 golova Za najboljeg igrača turnira izabran je Živorad Mišić iz ekipe Bambi Plejbojsa, a za najboljeg  golmana proglašen  je Nikola Radičeski iz tima Nikola Tesla (Udine) Nagrada za Fair Play pripala je fudbalerima FC Bosch iz Beča.Pobednicibambi-bec-fudbal-1402301252-512289bambi-bec-fudbal-1402301282-512291Otvaranje

Takođe pogledajte i ...

U ORGANIZICI PROJEKTA “LINK UP! SRBIJA II“ I PRIVREDNE KOMORE SRBIJE, POD POKROVITELJSTVOM AUSTRIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE- ADA – U BEČU USPEŠNO ODRŽANA „INVESTICIONA I POSLOVNA KONFERENCIJA ZA DIJASPORU“