субота , 20 априла 2024
Početna / Srbija / NEBOJŠA STEFANOVIĆ POTPREDSEDNIK VLADE REPUBLIKE SRBIJE U POSETI BORSKOM OKRUGU

NEBOJŠA STEFANOVIĆ POTPREDSEDNIK VLADE REPUBLIKE SRBIJE U POSETI BORSKOM OKRUGU

STEFANOVIĆ: NEGOTINSKA POLICIJA OD JANUARA U NOVOM PROSTORU

Krajem avgusta Nebojša Stefanović potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova posetio je Borski okrug. Pritom je razgovarao sa predstavnicima lokalnih samouprava i posetio policijske stanice u Boru, Majdanpeku, Negotinu i Kladovu.

Po završetku posete Stefanović je rekao: – Hvala divnim ljudima iz Bora, Majdanpeka, Donjeg Milanovca, Negotina i Kladova na izuzetnom gostoprimstvu. Ono što je Republika Srbija obećala, na tome će se intenzivno raditi – da svako naselje, selo, svaka kuća dobije i vodovod i kanalizaciju. Država će nastaviti i sa investicijama u privredu, infrastrukturu i bolji život građana u celoj istočnoj Srbiji.

Drago mi je što vidim da u ovom kraju sve napreduje, a zadovoljan sam i stanjem bezbednosti, kao i energijom i naporima koje policija ulaže kako bi se građani ovog dela Srbije osećali potpuno bezbedno.

‪Nebojša Stefanović potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova, drugog dana avgusta posetio je Negotin I Kladovo.

U Negotinu je u pratnji  Koste Stojanovića načelnika Policijske ispostave, razgledao radove na zgradi u kojoj će u januaru, kako je istaknuto, biti useljena celokupna Policijska ispostava Negotin, od Odseka suzbijanja kriminaliteta, grupe za upravne poslove do saobraćajne policije. Reč je o zgradi u centru Negotina koja je građena za potrebe jedne banke, ali nikada nije useljena.

– To je bila zgrada koja, nažalost, baš zato što nikada nije fukcionisala imala ogromne probleme sa prokišnjavanjem, bila je potpuno energetski neuređena i faktički insfrastrukturno sve ono šđto nama treba za savremeno funkcionisanje policijske stanice, od optičkih kablova do druge infrastrukture nije postojalo, rekao je Stefanović.

Rekonstrukcija ove zgrade, ukupne površine oko 1.500 kvadratnih metara, od krova do podruma, stajaće oko 40 miliona dinara, ali će, ističu nadležni, konačno rešiti dugogodišnje probleme sadašnjeg neuslovnog prostora u kojem radi negotinska policija.

– Drago mi je da vidim da svuda napreduje modernizacija uslova za rad policije. Ovde imamo zgradu koja je na šetalištu, u samom centru Negotina, velike površine, u kojoj će radovi do kraja januara biti završeni. Nakon toga Kriminalistička, Saobraćajna i Policija opšte nadležnosti moći će da funkcioniše u jednom modernom i velikom prostoru uz kojem će moći kvalitetnije da pruža usluge građanima i naravno da i naše kolege iz policije imaju dobre uslove za rad – rekao je Nebojša Stefanović. 

Ministar unutrašnjih poslova razgovarao je i sa policijskim službenicima Policijske stanice Negotin o unapređenju uslova njihovog rada, ali i ostvarenim rezultatima na planu bezbednosti građana i njihove imovine, rekavši da je zadovoljan radom policije na području borske Policijske uprave.

– Lokalna policija Policijske uprave u Boru pokazala je rasvetljavanjem zločina u Jabukovcu da u svojim redovima ima stručne, kvalitetne ljude, koji su zajedno sa ljudima iz Službe za suzbijanje kriminaliteta Kriminalističke policije pokazali dobro sadejstvo, brzo došli do rešenja i nažalost u ovom teškom zločinu, ipak pokazali da su sposobni da brzo reše zločin i da pokažu građanima da imaju policiju na koju mogu da se oslone, dodao je ministar Stefanović.

Sastancima sa policijskim službenicima, načelnikom Policijske ispostave Negotin Kostom Stojanovićem, ali i rukovodstvom opštine Negotin sa Vladimirom Veličkovićem i građanima, prisustvovao je i direktor policije Vladimir Rebić, načelnik PU Bor Branislav Stojanović, kao i Milorad Grčić, direktor EPS-a i Zoran Drobnjak, direktor JP “Putevi Srbije”.

U razgovarau sa Vladimirom Veličkovićem, predsednikom Opštine Negotin i njegovim saradnicima, bilo je reči o ulaganju u putnu infrastrukturu, revitalizaciju elektro mreže, rekonstrukciju puta od Mihajlovca ka Kusjaku, sređivanje priobalja i mogućnost otvaranja mini pogona koji bi zapošljavali do pedesetak radnika, sve u cilju unapređenja ovog kraja.

Potpredsednik Vlade i ministar dr Nebojša Stefanović razgovarao je i sa policijskim službenicima o uslovima i problemima sa kojima se suočavaju kao i merama koje treba preduzeti kako bi rad policije bio još efikasniji.

Ministar Stefanović na kraju posete razgovarao je i sa građanima koji su, u velikoj sali SO Negotin, izneli svoje probleme ali i mišljenje o radu lokalne samouprave i institucija.

Posle Negotina ministar Nebojša Stefanović u pratnji svojih najbliži saradnika stigao je u Kladovo.

Ministar je i u Kladovu razgovarao je sa policiskim službenicima Policijske stanice o dosadašnjim rezultatima i unapređenju njihovog rada I pritom istakao:

– Naš prioritet o prethodnom period bio je suzbijanje narko trafiktinga I suzbijanje imovinskih delkata, jer želimo da se naši građani osećaju bezbedno.

– Policijska stanica Kladovo u narednom periodu može da računa na podmlađivanje kadra kroz prijem novih ljudi. Imaćemo i novi konkurs za prijem policajaca. Hoćemo da deca iz Kladova i okoline rade na teritoriji ove opštine jer nam je cilj da rad policije još više približimo građanima.

Tokom posete Kladovu ministar Stefanović razgovarao je i sa Sašom Nikolićem predsednikom Opštine i njegovim saradnicima. Potpredsednik Vlade je najvio da će država nastaviti sa investicijama u ovom delu Srbije. U razgovorima, kako je istakao saznali su koji su prioriteti ovog kraja, a I sami su se uverili u velikim radovima na putnoj infrastrukturi, jer nema dolaska investitora bez dobrih puteva. Svi državni kapaciteti su usmereni ka istoku Srbije jer nam je veoma važan istakao je Stefanović.

 

Takođe pogledajte i ...

PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ URUČIO ODLIKOVANJA ZASLUŽNIM POJEDINCIMA I INSTITUCIJAMA POVODOM DANA DRŽAVNOSTI SRBIJE

PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ URUČIO ODLIKOVANJA ZASLUŽNIM POJEDINCIMA I INSTITUCIJAMA POVODOM DANA DRŽAVNOSTI SRBIJE