Ponedeljak22.04.2019

Back Vi ste ovde: Home Vesti iz zavičaja RAZGOVORI O ODRŽAVANJU DUNAV FESTA U KLADOVU

RAZGOVORI O ODRŽAVANJU DUNAV FESTA U KLADOVU

 MG 0004
 MG 0008
 MG 9967
 MG 9973
 MG 9978
 MG 9987

Gost opštine Kladovo danas je bio Sebastian Rihm direktor Dunav biroa iz nemačkog grada Ulma. Uz tradicionalnu srpsku pogaču i so, devojčicama u nošnjama  predstavnici Opštine na čelu sa predsednikom Radisavom Čučulanovićem, dočekali su gosta iz Nemačke.

Sastanak je protekao u prijatnoj atmosferi, a tema bila nastavak razgovora započetih ovog leta u Ulmu.  Reč je o podršci koju bi nemački partneri i sam Sebastian Rihm kao direktor Dunav biroa mogli da pruže Kladovu za organizaciju Dunav Festa svih podunavskih zemalja 2017. godine u gradu na Dunavu,  u julu svake neparne godine.

Internacionalni Dunav fest slavi se u svim podunavskim zemljama i nudi širok spektar kulturnih dešavanja kao i predstavljanje  različite, tradicionalne pijace zemalja duž Dunava. Od drveta do stakla, od pesama do igara, od keramike do bronze, domaćih radinosti, folklora, a takođe i tradicionalnih kulinarskih specijaliteta ovih zemalja. Gradovi u kojim ase održava Dunav festival imaju priliku da prezentuju i svoje znamenitosti, muzeje i turističke potencijale.