Ponedeljak17.12.2018

Back Vi ste ovde: Home Sport ZAJEDNICA SRPSKIH KLUBOVA ORGANIZOVALA - DIVAN SPORTSKI DAN U BEČU

ZAJEDNICA SRPSKIH KLUBOVA ORGANIZOVALA - DIVAN SPORTSKI DAN U BEČU

Sport 4
Sport 2
Sport 3
Sport 5
Sport 1
Sport 1
Sport 6
Sport 8
Sport 9
Sport 7

Zajednica srpskih klubova u Beču, organizovala je jesenji turnir u fudbalu i šahu. Na turniru su za razliku od junskog turnira, učestvovale iskljucivo ekipe članova Zajednice.
U fudbalskom delu programa učestvovale su tri ekipe kluba Karađorđe, ekipa Zajednice, Branka Radičevića , Stevana Mokranjca i Miloševa. Bio je ovo lep dan gde je pobednik turnira bila ekipa Karađorđe 1, kluba koji se najmasovnije učestvovao na ovom turniru. U finalu su savladali junskog pobednika ekipu Stevana Mokranjca.
U igranju šaha, ovog put su se takmičile i žene. Pobednica turnira bila Sanja Jovanovic sa 2,5 poena , drugoplasirana Mirjana Đokic sa 2 poena, a treće mesto zauzela je Violeta Glišić sa 1,5 poena.
Domaćin turnira Srbija 08 nije mogla da ucestvuje s obzirom da su sve ekipe imale utakmice u redovnom austrijskom takmičenju, ali su pruženi odlični uslovi za odvijanje takmičenja.
Pehare za turnir poslala je Opstina Kladovo kao gest dobre saradnje sa srpskom Zajednicom u Beču. Veliku zahvalnost organizator turnira duguje i Socijal demokratdskoj partiji Austrije( SPÖ) koja je finansijski podržala ovaj sportski dogadjaj. Kandidati ove partije na predstojecim Parlamentarnim izborima Nedeljko Savić i Anica Matzka Dojder podelili su pehare pobednicima.